Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΨΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΝΔΙΝΟ 2012"

ΣΗΜΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ 2012
ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ 
Η ΑΦΗ  ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
ΤΟΥ "ΛΟΝΔΙΝΟΥ 2012".
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ
ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
"ΛΟΝΔΙΝΟ 2012"
(ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ)
Η διαδρομή της Φλόγας επί Ελληνικού εδάφους.
Η διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, αμέσως μετά την Τελετή Αφής, που έγινε σήμερα  στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως εξής:
- Η Φλόγα θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.
- Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.
- Την 3η ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.
- Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.
( Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Πύργο, στις 15.30΄. )
- Την 5η ημέρα (14/5) θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.
- Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
- Την 7η ημέρα (16/5) θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.
- Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές. 
Η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την παράδοσή της στις 17 Μαΐου στους Βρετανούς, θα μεταφερθεί την επομένη (18/5) με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ, στην Κορνουάλη, Νοτιοδυτικά της Μεγάλης Βρετανίας, απ' όπου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της Λαμπαδηδρομίας. Επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.
( 2 ΦΩΤΟ )



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.