Τρίτη 11 Μαΐου 2010

1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας Θεσσαλονίκης


1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας Θεσσαλονίκης

Αληθινό γκαζόν και μάλιστα φρεσκοποτισμένο φόρεσε το πρωί ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ και πάρκαρε στο πλακόστρωτο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απέναντι από τη ΧΑΝΘ, τραβώντας με την διαφορετικότητά του, την προσοχή του κόσμου. Το πράσινο (όνομα και πράμα) λεωφορείο λειτουργεί ουσιαστικά ως κράχτης και προπομπός του 1ου Φεστιβάλ Καινοτομίας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ΑΕ, από 10 έως 16 Μαίου.
Εσωτερικά φιλοξενεί κάποια εκθέματα με οικολογικά μηνύματα, όπως ένα βραβευμένο ξύλινο ποδήλατο για μικρά παιδιά. Στους χώρους του μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας κ.α.
Ραντεβού στην πόλη δίνουν αυτές τις μέρες διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν διακριθεί διεθνώς ή έχουν πρωταγωνιστήσει στο χώρο τους με τις καινοτόμες ιδέες τους. Τα πρόσωπα αυτά θα δώσουν το "παρών" στο Φεστιβάλ Καινοτομίας το οποίο θέλει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως πόλη του μέλλοντος.
"Επιδιώκουμε να προβάλουμε την επιχειρηματική και κοινωνική καινοτομία ως απάντηση στην κρίση", τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση καινοτομικών προϊόντων (στη αποθήκη Δ΄ του λιμανιού) και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως Βασιλικό Θέατρο, Λιμάνι, Mediterranean Cosmos.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα τιμηθούν πρωτοπόροι Έλληνες και ξένοι καλεσμένοι, οι οποίοι έχουν διακριθεί επιχειρηματικά και καινοτομικά τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, όπως η πρωτοπόρος στον χρηματοοικονομικό τομέα Έλενα Αμβροσιάδου, ο Γεώργιος Σακελλάρης της Ameresco, ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Νικόλαος Χρηστάκης και ο διευθυντής σχεδιασμού της Ferrari για τη Formula 1, Νίκος Τομπάζης.
ΠΗΓΗ: E-NET ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.